Internet prijs vergelijken: De goedkoopste aanbieder vinden (Tip)

internetabonnement prijs vergelijken

Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Wij gebruiken het dagelijks voor communicatie, entertainment en nog veel meer! Het is dus belangrijk om een goede en betaalbare internetverbinding te hebben. Maar wat zijn de internet prijzen in Nederland en hoe kun je besparen op je internetabonnement? In deze blogpost geven wij antwoord op deze vragen en geven we tips om geld te besparen.

Internet abonnementen in Nederland

Er zijn veel verschillende internetproviders in Nederland zoals KPN, Ziggo, T-Mobile en Tele2. Elke provider biedt verschillende internetabonnementen aan met verschillende snelheden en prijzen. De prijzen van deze abonnementen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de snelheid van de verbinding en de bundel die je kiest. Gemiddeld kost een internetabonnement in Nederland tussen de €25 en €70 per maand.

Vergelijkingstabel internetproviders

InternetproviderAbonnementPrijs per maandSnelheidInhoud
ZiggoInternet Start€45,-50 MbpsInternet
 Internet Complete€51,-250 MbpsInternet + TV met 78 zenders, Ziggo Go en Movies & Series XL
 Internet Max€65,-1000 MbpsInternet + TV met 78 zenders, Ziggo Go en Movies & Series XL
KPNInternet Basis€45,-50 MbpsInternet
 Internet Standaard€47,50,-100 MbpsInternet + TV met 70 zenders en Programma Gemist
 Internet Premium€57,50,-500 MbpsInternet + TV met 80 zenders, Programma Gemist en Pluspakket
T-MobileThuis internet€30,-50 MbpsInternet
 Thuis internet en TV€50,-100 MbpsInternet + TV met 61 zenders en TV Anywhere
 Thuis internet, TV en vast bellen€55,-100 MbpsInternet + TV met 61 zenders, TV Anywhere en onbeperkt bellen
Tele2Internet Light€22,-20 MbpsInternet
 Internet Basis€28,-50 MbpsInternet
 Internet Extra€32,-100 MbpsInternet
Online.nlInternet€30,-50 MbpsInternet
 Internet + TV€36,-50 MbpsInternet + TV met 77 zenders, TV Anywhere en Opnemen Pakket
 Internet + TV + Bellen€42,-50 MbpsInternet + TV met 92 zenders, TV Anywhere, Opnemen Pakket en Vast Bellen

 

De oorzaak van stijgende internetprijzen

Het is je vast niet ontgaan: de prijzen van internetabonnementen lijken de laatste jaren te zijn gestegen. Veel mensen vragen zich af wat hier de oorzaken van zijn en wat de gevolgen zijn voor de consument. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de prijsverandering van internetabonnementen. Ten eerste hebben internetproviders te maken met stijgende kosten bijvoorbeeld voor onderhoud en uitbreiding van het netwerk en de aanschaf van nieuwe technologieën. Daarnaast spelen ook marktfactoren een rol zoals de concurrentie tussen verschillende providers en de vraag van consumenten naar hogere snelheden en betere diensten.

Wet en regelgeving

Een andere reden die kan bijdragen aan prijsveranderingen zijn veranderingen in wet- en regelgeving. Zo heeft de overheid bijvoorbeeld bepaalde eisen gesteld aan internetproviders op het gebied van privacy en veiligheid wat kan leiden tot extra kosten voor de providers. Ook zijn er regels opgesteld voor het gebruik van frequenties voor draadloos internet wat de concurrentie tussen providers kan beïnvloeden.

Besparen op internetabonnementen

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op je internetabonnement. Ten eerste kun je overwegen om over te stappen naar een andere provider. Veel providers bieden speciale deals en kortingen aan voor nieuwe klanten. Ook kun je vaak gebruik maken van cashback acties. Daarnaast kun je ook besparen door te kiezen voor een lagere snelheid als je bijvoorbeeld alleen het internet gebruikt om te surfen en e-mails te versturen. Tot slot kun je ook kiezen voor een bundel met alleen internet kiezen want televisie kijken via het internet is natuurlijk veel voordeliger. Dit is in de meeste gevallen veel voordeliger.

Vergelijken van internetproviders

Om de beste deal te vinden voor jouw internetabonnement is het belangrijk om verschillende providers en abonnementen met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door gebruik te maken van een vergelijkingssite of in de tabel hierboven. Hier kun je verschillende abonnementen vergelijken op prijs, snelheid en voorwaarden. Op deze manier kun je gemakkelijk de beste deal vinden voor jouw specifieke behoeften en budget.

Veel gestelde vragen omtrent internetabonnementen

De snelste internetsnelheid die momenteel beschikbaar is bij Nederlandse internetproviders is 1 Gbps.

Ja, bij sommige Nederlandse internetproviders is het mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder een vaste contractduur.

Ja, de meeste Nederlandse internetproviders bieden ook abonnementen aan die naast internet ook televisie en telefoon bevatten.

Bij de meeste Nederlandse internetproviders is de installatie van het internetabonnement gratis, tenzij je kiest voor een speciale installatie of snellere installatieservice.

Ja, sommige Nederlandse internetproviders bieden kortingen aan studenten. Wel is het verstandig om de voorwaarden te controleren en te vergelijken met andere aanbiedingen voordat je een beslissing maakt.

De goedkoopste internetprovider is momenteel: Tele2. Prijsveranderingen zijn niet uitgesloten, controleer daarom zelf altijd de prijzen voordat je een abonnement neemt.

Een normale prijs voor internet is tussen: 40 – 50 euro per maand.

Het is theoretisch mogelijk om toegang te krijgen tot gratis internet dat wordt betaald door iemand anders, zoals het delen van een internetabonnement met je buren of familieleden.

 

Het is theoretisch mogelijk om toegang te krijgen tot gratis internet dat wordt betaald door iemand anders, zoals het delen van een internetabonnement met je buren of familieleden.

 

Om probleemloos IPTV te kunnen kijken adviseren wij een minimale downloadsnelheid van 50 mbps per apparaat. Bekijk: IPTV kopen voor meer informatie

De benodigde bandbreedte om soepel online te gamen kan variëren afhankelijk van het type game, de platforms en de gewenste kwaliteit. Over het algemeen adviseren wij een bandbreedte van 50 mbps of hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *